?

Permisjon fra turnus - hvilke rettigheter har jeg?

Kvinne 32 . 30 April 2021
Spørsmål

Hei, Jeg har noen spørsmål angående det å gå ut i fødselspermisjon når jeg har søkt om permisjon fra turnus. I september har jeg termin, og turnus (siste året før jeg er ferdig utdannet), starter i august. Derfor velger jeg heller å søke om permisjon slik at en annen kan få min turnusplass for det kommende skoleåret. Det jeg lurer på er om jeg anses som student eller som arbeidstaker når jeg tar permisjon fra turnus? Hvilke rettigheter har jeg mtp navn? Og er gjeldende regler for pappapermisjon? Mvh student på 3. året som skal ha fødselspermisjon

Kvinne (32)
Sosionom svarer
Hei

Jeg kjenner ikke så godt til økonomiske rettigheter under turnus må jeg innrømme, men jeg skal prøve å guide deg litt videre.

Hvis du har krav på lønn under turnusen, så vil jeg anbefale deg å kontakte NAV for å spørre om rettigheter til foreldrepenger. Generelt kan du også ha rett til foreldrepenger hvis du har vært jobbet 6 av de ti siste månedene og tjent mer enn kr 50 676 kr i året.

Søker du opp NAV foreldrepengers side på Facebook, så kan du stille spørsmål også der. Selv om du ikke har rett på foreldrepenger fra NAV vil du uansett ha rett på engangstønad.

Er du medlem i en fagforening er et annet tips å kontakter dem. Kanskje det er noen gode råd å få der.

Jeg anbefaler deg i tillegg å dobbeltsjekke om det kan være at du har rettigheter til foreldrestipend siden du har vært student frem til nå. Du kan kontakte dem via å sende ringe eller sende mail på dine sider i Lånekassen


Når det gjelder pappaens rettigheter i NAV, så har han selvstendig opptjeningsrett til foreldrepenger i NAV hvis han er i jobb. 

Jeg legger ved en artikkel med oversikt over rettigheter som student og gravid. 

Håper dette var litt oppklarende, lykke til videre.

Hilsen sosionomen

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?